Nominerade till Byggstenen 2023

SBR Byggingenjörernas årliga utmärkelse till den eller de som gjort en föredömlig insats för byggandet eller förvaltandet i Norden. Pristagaren får även ett stipendium på 50 000 kronor. Utmärkelsen instiftades 1968.
Nominerade till Byggstenen 2023 är:

Anders Kumlin, Fuktcentrum LTH

”Anders Kumlin har sedan 1980-talet brunnit för att öka kunskapen om fukt för att säkerställa god inomhusmiljö och verka för en hållbar byggindustri avseende miljö och ekonomi. Hans arbete har varit starkt bidragande till den utveckling vi ser inom branschen med förebyggande arbete inom fuktprojektering och med fackmässiga utredningar av uppkomna fuktskador. Han är en mycket uppskattad föreläsare men även som konsult ute i fält och i sitt nära samarbete med byggindustrin.”

Anders Boström (Vasakronan) och Kjell Karlsson (Byggstyrning)

”Anders Boström och Kjell Carlsson har i Celsius projektet genom hög samverkan över alla traditionella gränser och med bibehållen lönsamhet lyckats genomföra ett komplicerat byggprojekt med högsta fokus på modernt arbetssätt. Arbetssättet i projekteringen har varit modellbaserad och har krävt implementering i projektets alla faser. Genomförandet har genomförts med ett högt hållbarhetsfokus i ett europeiskt perspektiv”

Staffan Fredlund, RISE

”Staffan Fredlund är en samhällsengagerad ledare med fokus på energi, resurser (cirkulärt), medarbetarnas upplevelse av sin egen arbetsmiljö i olika kontorslösningar och klimatomställningen i stort.
Staffan vill driva förändring och skapa resultat både inom den organisation han är anställd inom och inom de externa föreningarna han är involverad i (bl a LFM30 i Malmö, Solar Region Skåne, Nätverket Hållbart Näringsliv)”

Nomineringen görs av förbundsstyrelsen. Vinnaren av utmärkelsen Byggstenen koras genom att sammanräkna branschens och SBR förbundsstyrelsens röster (formulär för att rösta kommer finnas på sbr.se inom kort). Byggstenen delas ut på Konsultdagarna den 9 november på Sergel Hub i Stockholm.

Facebook
LinkedIn